Miniband – för smart och effektiv träning var du än är

Med miniband nedpackade i väskan gör dig alltid träningsredo. Här visar Martina Rehn en effektiv träningsövning för rumpa och ben som nästan alla kan göra.

Miniband kan vara ett av de smartaste träningstillbehören? Med miniband i väskan finns det inga ursäkter. Jag använder nästan alltid miniband som komplement när jag tränar ben och rumpa. Det ligger liksom alltid tre gummiband nedpackade längst ned i träningsväskan, strax bredvid vattenflaskan. Gummibanden är effektiva för kontaktövningar och är även ett bra alternativ för att träna upp både balans och styrka i hela kroppen. Dessutom är de lika användbara på gymmet som hemma i vardagsrummet, och det finns många övningar som kan uppgraderas med ett gummiband för variation!
Text och foto. Martina Rehn

Miniband – för smart och effektiv träning var du än är

“Kickbacks” för rumpa och lår 

Gör så här:

Miniband – för smart och effektiv träning var du än är

Miniband – för smart och effektiv träning var du än är

Håll nacken i en neutral position. Spänn bålen och var noga med att ryggen är stabil och undvik att svanka under rörelsen. Det arbetande benet ska lyftas upp med rumpa och baksida lår, inte med ryggmusklerna. Fokusera även på att hålla höften rak så kroppen inte ”välter” till en sida under övningen. Upprepa rörelsen 4 x 15 gånger på varje ben.

Du kan även gillar Bra styrketräningsövningar som fungerar både hemma och på gymmet

Variera motståndet

Använd miniband med olika sorters motstånd, starta med ett lättare band och gå vidare till ett band med mer motstånd när du är redo. Du kan även variera övningen genom att sträcka ut det arbetande benet i toppläget, eller variera tempot i övningen. Vill du lägga in mer magträning och balansövning så kan du balansera händerna på en upp och nedvänd Bosu boll istället för på golvet, enkelt och effektivt. Lycka till! // Martina

Mer träning av Martina Så väljer du rätt vikter när du styrketränar 

 

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.