Osteopaten tipsar: “Därför är det extra viktigt att träna under vintertid”

“På vintern är det extra viktigt att planera in träningen i kalendern då mycket av vardagsmotionen lätt faller bort på grund av kylan”, tipsar osteopaten Miranda Källhage. “Låt inte kylan bli ett ursäkt för att ligga i soffan dygnet runt utan avsätt tid för regelbunden fysisk aktivitet. Vi vet ju sedan länge att träning boostar vårt humör, lyckorus och välmående!”
Text. Miranda Källhage, Osteropat och personlig tränare Foto. Shutterstock

Majoriteten känner extra mycket stelhet och stramhet i muskulaturen eller värk i våra leder under vintermånaderna, en naturlig påföljd av att vi promenerar och rör på oss mycket mindre i vardagen. Kylan gör att vi spänner oss betydligt mer som i sin tur leder till mer muskulära spänningar som kan leda till nackspärr, ryggskott, spänningshuvudvärk exempelvis. Samt nedsatt blodcirkulation som även det kan leda till värk och trötthet.

Läs även Spikmatta – en effektiv hemmabehandling mot stress

Med alla de människor jag träffar dagligen om det så är i behandlingsrummet eller i gymmet för träningsfokus, blir ofta slutsatsen densamma. Vi behöver därför tänka till en extra gång så att vi faktiskt planera in vår tid för träning och fysisk aktivitet, då den inte lika lätt som på sommaren då vi går och cyklar överallt. Vi behöver få upp värmen, arbeta med kroppen så som vår muskulatur och våra leder samt få igång blodcirkulationen.

Vi behöver även jobba extra mycket med vår rörlighet och stretch. Lägg in 2-3 rörlighets övningar varje morgon och kväll för att boosta kroppen lite extra varje dag. Gör det till en vana!

Vi behöver även klä oss varmt! Ta en extra halsduk på det kalla kontoret, ett underställ eller extra varma strumpor. Ge dig själv dina bästa förutsättningar för att hantera den kyliga vardagen. Då kan du njuta, ta vara på nuet och jobba starkt och energirikt på ditt välmående och din vardagliga kapacitet!

Du kanske även gillar Hemmagjord och god granola med smak av kanel och kardemumma

Miranda Källhage är osteopat och personlig tränare och bloggar på Iamready.se 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.