PT-studenten Martina Rehn vann sin första tävling i fitness

Martina Rehn studerar i Australien till PT och vann sin första fitnesstävling.

PT-studenten Martina Rehn vann sin första tävling i fitness under helgen som var. Nu njuter hon av hamburgare som omväxling till matlådor och promenader.
– Jag har lärt mig massor om vad som krävs under en tävlingssatsning! 

Martina vågade och vann

PT-studenten Martina Rehn vann sin första tävling i fitness
För några månader sedan bestämde sig Martina för att tävla i fitnesss. En satsning som visade sig vara värd alla förberedelser. Martina vann inte bara titeln som “sports model first timer” utan kom även tvåa i Sport Model Novice, tvåa i Fitness Model First timer och trea i Fitness model Novice.  Novice innebär att det är första året man tävlar inom den kategorin, och First timer att det är första gången på scenen inom den kategorin.

Martina Rehn 26, studerar till PT i Australien och skriver bloggen “Våga för att vinna” . För några månader bestämde hon sig att våga testa att tävla i fitness och under helgen som var vann hon titeln “sports model first timer” i Miss Atlethica.

Hej Martina, grattis till segern i kategorin “sports model first timer” i bikinitävlingen Miss Atlethica i Australien! Går tävlingen att jämföra med exempelvis Lucia Pokalen i Sverige, och vad innebär förstaplatsen för dig och ditt framtida idrottskarriär?

– Tack så jättemycket! Jag har försökt ha en positiv och lättsam inställning hela vägen, och det kändes så roligt att det faktiskt gav utdelning. Tävlingen är jämförbar med Lucia Pokalen och Tyngre Classics i Sverige, med undantaget att det inte är någon mässa kring tävlingen. Kategorin Sports model, som presenteras i sneakers och en tilldelad outfit, finns ännu inte i Sverige.

Jag har lärt mig så mycket kring vad som krävs under en tävlingssatsning, mycket tack vare min lärare/tränare på skolan och genom min poseringscoach. Den erfarenheten hoppas jag kunna bygga på och utveckla till en framtida tävlingssatsning, liksom ha användning utav i yrket som personlig tränare.

Berätta lite om dig själv och din träningsbakgrund!

– Jag har nog alltid varit aktiv och tyckt om att röra på mig, även om det tog några år innan jag vågade mig till vikterna i gymmet. Träningen för mig började med ridning och löpning, men senare byttes löpningen ut till gruppträningspass och lite lättare styrkepass i gymmet. Ridning och hästar brinner jag fortfarande för, men på grund utav att jag jobbat/studerat i Norge och Australien de senaste åren så fick fokus läggas på gymträningen istället. Nu kan jag inte tänka mig ett liv utan träning, jag känner mig alltid så fylld med energi efter ett träningspass!

Hur kom det sig att du började med fitness?

– Tävlingssatsningen växte fram under de första månaderna på utbildningen (Diploma of Sport Development and Fitness) och tillsammans med några andra tjejer i klassen så bestämde jag mig för för att göra en satsning! Det kändes som en riktigt rolig utmaning och även som en relevant erfarenhet till utbildningen, som att slå två flugor i en smäll helt enkelt!

Att tävla i fitness kräver fokus och disciplin. Bakom pokalen ligger många månaders diet och dedikerad träning. Vad har varit svårt, vad har varit lätt?

– Oj!Träning och promenader har nog egentligen varit det enklaste, och roligaste! Jag trivs bra på det gymmet jag är på, och varje fredag har vi tjejer tränat tillsammans med vår lärare på skolan, vilket har gett så mycket motivation och inspiration! Dessutom så har de flesta promenaderna skett längst med stranden och solnedgången, vilket gett så mycket extra energi!

Det svåraste har nog varit att behöva begränsa det sociala livet, som att tacka nej till restaurangbesök och liknande. Istället kanske man fått prioritera sina promenader och matlådor framför middag ute på kvällen.

Vad är dina tankar efter tävlingen?

– Direkt efter tävlingen så kretsade tankarna mycket kring hamburgare och Kinder Maxi choklad, men nu har jag hunnit landa lite, haha! Nu känner jag mig redo att komma igång som personlig tränare och testa nya erfarenheter, och dessutom ser jag fram emot att sätta upp nya mål för 2018/2019!

Vilket är ditt mål med ditt idrottsutövande? Blir det fler tävlingar?

– Tävlingsmässigt så håller jag dörrarna öppna, men det kan eventuellt bli en tävling lite senare när jag kommit hem till Sverige! Jag har bara positiva minnen från tävlingsdagen och nu vet jag lite mer hur en tävlingssatsning ska läggas upp.

Du studerar utomlands samtidigt som du elitidrottar, kan du berätta om det?

– De senaste månaderna har veckodagarna bestått utav skola, träning, planering, matlådor och poseringsträning. Större delar utav dygnet har fokuserats kring allt som har med träning och hälsa att göra, men det har också varit en väldigt trygg bubbla att vara i eftersom alla är engagerade kring ämnet. Det finns alltid fina vänner och lärare att prata med om man har frågor kring träningen, diet och motivation till exempel. Dessutom så är lärarna på utbildningen så engagerade i oss som elever, och dom vill alltid att vi ska må bra och hålla träningen på en sund nivå!

Avslutningsvis, har du några tips till den tjejer och killar som funderar på att börja studera utomlands och läsa till PT?

– Jag skulle verkligen rekommendera alla att våga testa på att studera utomlands! Man lär sig så himla mycket genom att testa på nya saker och dessutom samlar man på sig erfarenheter som man har nytta utav hela livet. Utbildningen har varit både praktiskt och teoretisk, och jag tar med mig så mycket härifrån! Utöver skolan så kan man inte mer än njuta utav livet när man delar lägenhet med två utav sina bästa vänner och har mindre än en minut till stranden och havet.

Utbildningen som jag läser ligger i Sunshine Coast (Australien) och utbildningen går under namnet Sports Development and Fitness, Tafe East Cast.

 

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.