Skaffa gymutrustning till hemmet – en hälsosam investering

Att satsa på sin hälsa är obetalbart, och med ett gym hemma ökar sannolikheten drastiskt för att man faktiskt ska komma till skott med träningen, och därmed gynnas ju också hälsan ... Foto. Shutterstock

Ibland är det svårt att få tiden att räcka till det man vill. Förutom att man ska jobba så ska man ha tid till familj och vänner, tvätten ska tvättas och disken diskar sig inte själv, tyvärr.

Samtidigt ska man få tid till att träna. Ibland kanske man bor en bit ifrån gymmet, och plötsligt går det åt en massa extra tid åt transport till och från träningen. Tänk vad skönt det vore att ha gymmet på hemmaplan, så man kan träna exakt när man vill. Har man ett hektiskt schema under dagen, kan man ta en mikropaus och träna 10 minuter här, och en kvart där. All rörelse är bra rörelse.

Investera i egen träningsutrustning

Idag finns det ett mycket stort utbud av redskap till hemmagymmet. Allt ifrån kompakta lösningar, för den som inte har så mycket plats för sina träningsredskap, till fullstora skivstänger och träningsmaskiner, för den som kan avvara ett helt rum till hemmagym.

Att satsa på ett hemmagym är inte gratis, och beroende på hur stort man tänkt göra det, kan kostnaderna dra iväg snabbt, och det kan vara en utgift som man varken vill eller kan betala kontant på dagen. Ett gymkort till exempel, betalar man ju normalt sett månadsvis.

Att satsa på sin hälsa är dock obetalbart, och med ett gym hemma ökar sannolikheten drastiskt för att man faktiskt ska komma till skott med träningen, och därmed gynnas ju också hälsan.

Läs mer Därför mår vi bra av träning

Jämför lån till hemmagym

När man har svårt att få tiden att räcka till är det skönt att kunna träna hemma. Foto. Shuttersstock

Så hur ska man finansiera ett gym i hemmet utan att bli ruinerad? Nu för tiden finns det en rad olika blancolån, det vill säga lån utan säkerhet.
Då villkoren för dessa lån kan variera väldigt mycket mellan de olika långivarna, kan det löna sig att jämföra blancolån innan man lånar.

Fördelen med ett blancolån är att man lånar utan säkerhet, det vill säga att långivaren inte kräver att man ska ha något av värde som de kan ha som säkerhet om man av någon anledning inte skulle kunna betala lånet längre fram.

Eftersom kreditinstitutet tar en risk när de beviljar lån utan säkerhet, så brukar detta istället märkas på räntan.

Den brukar ligga några procent högre än på andra lån, där man till exempel har sin bostad som säkerhet, och därmed garanterar långivaren att den kommer få tillbaka sina utlånade pengar, även om låntagaren av någon anledning skulle mista sin återbetalningsförmåga.

På vissa lån har den en tendens att dra iväg till relativt höga siffror och det kan därför löna sig rejält att jämföra de olika lånen.

Du kanske även gillar Träna hemma på 15 minuter

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.