Wilhelm Nilsson: “Drömmen blir sann – nu ska gymmet på plats”

Med långa arbetstider kan ett hemmagym förenkla träningsrutinen. Om du bor tillräckligt stort såklart. Foto: Wilhelm Nilsson

Tid är pengar. Och pengar är tid. Kan man kombinera dessa på något vis? Alla har vi en dröm som vi vill uppnå. Alltid finns det något som hindrar oss, som skjuter fram det vi vill göra något åt. Så är det inte längre för mig – nu ska ett hemmagym på plats!

Ställer ni er också frågan, om hur er vardag skulle kunna bli enklare? Då är ni inte ensamma. Jag som har ett 8–17-jobb med knappa två timmars pendling dagligen, ställer mig samma fråga. Maten ska hinnas med, liksom träningen. Ibland (okej, jag erkänner) blir träningskvaliteten lidande, eftersom jobbet tar upp så många timmar av mitt vakna dygn. Sett till min livssituation har jag på senare tid börjat drömma om ett hemmagym. För mig skulle det verkligen innebära vardagslyx samtidigt som jag är säker på att livet skulle underlättas. Pedant som jag är av mig, finner jag inte intresse av att köpa begagnade prylar. Ska livet bli enklare, är det lika bra att investera i något jag kan ha länge.

Ett hemmagym är, som ni kanske förstår, inte det billigaste att köpa in. Det krävs en del stamina i ens sparande för att komma upp i de beloppen om man inte redan sitter på en massa sparkapital. Om man som mig inte riktigt har det tålamodet så finns det “kryphål” där man istället för att spara ihop massa pengar över en längre tid, kan ta lån. Eftersom jag gått och tänkt på att ta ett sådant blancolån en längre tid nu, så kom faktiskt en nära vän till mig och rekommenderade mig att vända mig till Enklare som är en långivare online. Förutom att jag skulle hamna i trygga händer, så förenklar det även processen i att slippa massa olika kreditupplysningar samtidigt som alla långivare jämförs så man kan hitta det bästa låneerbjudande på marknaden. Även om jag vet att ett lån kommer hjälpa mig något enormt för att ni mitt mål, så vill man ju inte vara för girig och gå miste om bättre räntor och andra lånevillkor. Det gäller att tänka smart vid så stora beslut! Speciellt om man är ensamt hushåll med en “vanlig” lön och ett anställningsavtal i ett vikariat. Det sistnämnda spelar dock mindre roll i sammanhanget, det var bara en koppling till mitt personliga ”jag”. Min övertygelse är däremot stor nog att ni själva kan känna igen er i den livssituationen.

Du kanske även gillar 5 tips till att starta din egen fitnessstudio

Så här satt jag och grubblade innan jag bestämde mig för att löpa linan ut och slå till på ett eget hemmagym. Foto. privat

Med detta sagt om min lilla historia, så vill jag avsluta med att säga: låt er våga drömma er bort! Kom till insikt att den där drömmen, trots allt inte är så långt borta. För vad är det man brukar säga? Ingenting är omöjligt. Det har jag nu insett. Låt den där drömmen bara inte rinna ur händerna på er. Ta till vara på chansen och gör något åt din högsta önskan redan i dag.
I morgon kan det vara försent.
Vad drömmer du om?

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.