Nyttiga chokladbollar med dadlar och cashewnötter

Charlotte Beijer bjuder I am Ready´s läsare på nyttigt och gott vardagsfika.

Nyttiga chokladbollar är det gott? Ja, det funkar faktiskt! Chokladbollar är en fikafavorit hos många men kanske inte det nyttigaste alternativet till vardags. Här bjuder Charlotte Beijer på ett gott recept på nyttigare ”chokladbollar” med dadlar, cashewnötter och kokosolja istället för socker och margarin.

Nyttiga chokladbollar med dadlar och cashewnötter

Du behöver 

• 8 st dadlar
• 1 msk kako
• 1 dl cashewnötter
• 1 dl havregryn
• 2 msk riven kokos
• 1-2 msk kallt starkt kaffe
• 1 msk kokosolja

Beroende på vad du gillar kan du ändra receptet som mer kakao, inget havregryn utan mer riven kokos eller om du är allergisk mot nötter kan du ha pumpakärnor och solrosfrön i. Jag freestylar och höftar en hel del när jag bakar så det kan du också göra.

Du kanske även gillar Lingonmuffins med kardemumma

Gör så här

1. Jag brukar alltid börja med att hälla i nötter, kokos och havregryn i en skål och mixa det med en stavmixer då jag föredrar när nötterna blir som mjöl (självklart går det bra att slänga ner alla ingredienserna i en matberedare, men då brukar nötterna inte malas ner till ett mjöl).

2. Häll i resterande ingredienser i skålen och mixar till en fin och slät ”deg”. Ett tips är att jobba med ”degen” med händerna på slutet för att se om den är för torr eller för kladdig.

3. När degen känns bra – forma degen till 12 st bollar som sedan får rullas i riven kokos.

4. Jag förvarar de sedan i frysen då jag föredrar dem kalla 🙂

Läs mer Glasspinnar med kaffe och choklad

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.