Livet

Jag slutar

Jag trodde att jag skulle känna mig vemodig, att det skulle kännas jobbigt. Men istället så har jag bara en stor lättnad inombords. Det här blir mitt sista inlägg, efter 7 1/2 år så har jag bestämt mig för att lägga ner bloggen.

I 7 1/2 år så har jag delat med mig av vår vardag med Millies födsel, events, fester, premiärer, husbygge, semestrar, träning, inspiration, flytten till Västerås, tankar, känslor…ja, kort och gott vårt liv. Det har varit en fantastisk resa och jag har fått vara med om saker som jag aldrig annars hade fått uppleva. Och jag har träffat nya bekantskaper och vänner för livet.

Men nu är jag klar.

Tack ALLA som har hängt med oss genom åren.  Tack alla ni som har kommenterat, alla härliga samarbeten och alla härliga portaler som har varit mina plattformar.

Ni kommer att kunna fortsätta följa vår vardag på Instagram och Instastories, @life_of_jenny1 och under nästa år så väntar både roliga events, happenings och min uppladdning inför Göteborgsvarvet.

Nu önskar jag er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt år!

Kram Jenny

 

Livet

En extravagant smällkaramell!

Fem arbetsdagar kvar…men vem räknar? 😉 Eh, JAG i allra högsta grad just nu! Julledigheten kommer som en extravagant smällkaramell varje år och som omfamnar mig med fokus: aktiv vila. Och med det menar jag en härlig balans mellan soffmys framför julfilmer och en aktiv fysisk ledighet. Bästa bästa! Jag ser fram emot våra dagar med skidåkning i Gesunda och sen i Sälen.

Men först säger jag som Alfons…jag ska bara…beta av listan som på något konstigt sätt tycks fyllas på istället för att tömmas. Jag förstår inte det där.

Idag känner jag mig rätt så trött i både knopp, öga och kropp och till viss del så är det självförvållat. I alla fall i ögonen. Mamma och jag tog oss en mysig eftermiddag på Mall Of Scandinavia igår. Sen begav vi oss till Göta Lejon och partajade med Wahlgren & Wistam och firade deras 200:e poddavsnitt. De hade i sin tur bjudit in några av sin närmsta vänner (Oscar Zia, Du och Jag var husband, Peter Jöback, Andreas Lundstedt och Niklars Wahlgren, självklart så var även hela klanen Wahlgren på plats tillsammans med filmteamet) och vi bjöds på en hejdundrande show med sing-a-long, nostalgi, snusk och skratt.

Nu måste jag kila, ska packa in mig och Millie i bilen igen…tycker att jag nyss kom hem från jobbet och skjutsandet av Maja till hennes innebandyträning. Dags att hämta hem tonåringen. Och förhoppningsvis så tajmar vi in Magnus tåg också. Längtar tills jag kan få slänga upp benen i soffan, ta kväll och dra filten över huvudet.

Kram Jenny

Snygg-Peter på scen med Pernilla och Sofia

Nicke och Nilla

 

Livet

Hon vann!

Pris för bästa kamrat

Jag är så stolt så jag tror jag spricker just nu. Och rörd. Vilken tjej vi har! Hon är inte bara smart och har redan nått ettans mål efter en termin, hon fick idag pris som “Bästa kamrat” i klass 1 b. Hon fick ta emot applåder och visslingar från de andra klasserna i matsalen. Vilka förutsättningar inför framtiden.

Nu leker hon “uppfinnare” i köket och blandar ingredienser hej vilt och jag är osäker på om det är säkert att lämna henne för att åka och hämta Magnus vid tåget. (Maja är också hemma) Tänk om köket går upp i rök?! Älskade unge, detta barn…vår sladdis och hon som säkerligen kommer att ge oss många gråa hårstrån framöver. Men som också utstrålar så mycket energi, kärlek och envishet att det inte går att inte le när man hänger med henne.

Kram Jenny

Jag ska bli uppfinnare när jag blir stor

Livet

Vila

Åh nu är helgen snart över, igen. Attans att de ska passera så snabbt.

Vi har haft en riktigt lugn och skön helg med vänner på besök (igår kväll med ett glas  bubbel på Steam Hotel och sen middag hemma hos oss) och idag sovmorgon och lagom mycket aktiviteter. Jag bestämde mig för att vila från tränigen idag och det visade sig vara helt rätt beslut. Igår var kroppen slut efter passet och den känslan höll i sig hela dagen. “Överkörd-av-en-truck-känsla” Så vila var det enda riktigta. Och få sovmorgon. Bästa! Nu är jag redo för näst sista veckan innan julledighen.

Jag kunde inte hålla mig längre och övertalade Magnus att vi skulle köpa gran redan nu, vi brukar vänta till den tredje advent, men det är ju faktiskt nu som det är som allra mysigast. Tiden INNAN jul. Det tycker i alla fall jag. Vad tycker du?

Kram Jenny

Andra advent

Vi tog en tur ut till Åsby Trädgård igår eftermiddag.

Hälsa Livet

Full fart mot helg!

En lugn helg

Jag älskar känslan av att det snart är dags att parkera den här veckan. Helgen är i antåg och tankarna på budget och allt som måste bli klart innan julledigheten kan släppas. I alla fall i ett par dagar. Typ två. Vi har en rätt så lugn helg som väntar vilket känns jätteskönt med tanke på hur de tidigare har sett ut. Lite småfix och sånt, men mest bara mys. Och så ska vi få middagsgäster, min fina bloggkollega Malin och hennes man ska till Västerås för julklappsshopping och tittar förbi oss på lördag.

Den här veckan har gått i interjvu- och mötesanda i olika konstellationer och fortsätter delvis så även imorgon. Fast först en morgon med utbildning i vårt nya system. Och fredagsblomman ska inhandlas på torget!

Träning

Jag har som mål att få till två bra pass i helgen och ska ta hjälp av Magnus att fota så jag kan lägga upp två nya övningar. I morse värmde jag upp med rodd och löpintervaller innan bröst och armar fick en bra genomgång. Det är så skönt att ha tränat på morgonen när dagen består av ett heldagsmöte och mycket stillasittande. I den aspekten så är mina morgonpass oerhört viktiga. Imorgon ska jag nöta på löpbandet.

Men nu ska jag sjunka ner i soffan framför nyheterna och släppa tankarna som snurrar. Hoppas att du har haft en fin torsdag.

Kram Jenny

Livet

Att vara förskolechef

För några dagar sedan så hamnade jag i en konversation med en annan gymbesökare medans jag stod på löpbandet (händer ytterst sällen att jag konverserar då jag gärna gör mig “okontaktbar” så fort jag kliver in). Vi pratade lite jobb, ni vet så där “jaha och vad jobbar du med osv”. När jag nämnde att jag var förskolechef, så frågade hen om jag jobbade heltid med det. “Eh, ja, eller typ mer än heltd”, “Jaha, oj! Är det så mycket jobb med det?” “Kan tänka mig att det är mycket med barnplaceringar och så.”

Jag bet mig lite i tungan här och insåg att personen i fråga inte var så insatt i förskolechef/rektors världen så jag förklarade vad som ingick i rollen.  Att vara förskolechef  är en väldigt komplex roll. Inga andra chefer än de inom skolan, förskolan och vård/omsorg har så många medarbetare som vi har. Då menar jag som man är närmsta chef till. Inga andra chefer har så många olika nyanser i sin vardag där det gäller att hela tiden ställa om sitt fokus.

Det handlar om att möta vårdnadshavare i olika situationer, barn, medarbetare med olika frågeställningar, budget som ska ligga på resultatkravet (vilket är en stor utmaning i vår verksamhet), placeringar av barn, felanmälningar,inköp, planera inför APT, rekrytering och svara på mail. Samtidigt som det finns litteratur eller dokument som ska läsas och förberedas. Så här ser en helt vanlig dag ut för mig. Inga konstigher. Och som ska rymmas inom de där åtta timmarna. Högt och lågt. Men utmanande på ett positivt sätt. Oftast. Det är kanske just på grund av nyanserna på mina dagar som gör att jag älskar mitt jobb. Jag lär mig nya saker varje dag. Jag utvecklas varje dag både som person, men även som ledare och chef. Ingen dag är den andra sig lik.

Det viktigaste för mig som chef är att vara närvarande och tillgänglig. Att mina medarbetare känner en trygghet i att jag finns där när de behöver mig. Men att de även är medvetna om att jag vissa perioder behöver stänga till min dörr mer än andra.

Det finns få verksamheter som syns och tycks till om så mycket i sociala medier som förskoleverksamheten och tyvärr ofta med en negativ klang. Jag blir lika ledsen varje gång, speciellt när jag ser att det är gamla kollegor som väljer att dela artiklar och inlägg. Vad är man då för ambassadör för sin yrkesroll? Kanske är det dags att byta, varför vara kvar om man inte känner en glädje i att gå till jobbet.

Det är klart att det finns mycket som våra politiker borde ha bättre kännedom om innan de fattar beslut. Och då tänker jag främst på pengar. För det är budgeten som styr en stor del av vår verksamhet, det är den som styr hur vi rekryterar, hur många barn vi behöver ha i våra grupper och vilken typ av kompetensutveckling vi kan tillföra våra medarbetare. Vi som förskolechefer och personal inom förskolan trollar från våra bara knän nästan dagligen och lyckas ändå på grund av den otroliga kompetens som finns och viljan att forma våra framtida ledare på bästa möjliga sätt, att skapa helt fantastiska verksamheter. Samtidigt så kräver ovanstående att vi behöver tänka nytt utifrån de förutsättningar vi har. Och det kan också vara utvecklande.

Vissa dagar lämnar jag jobbet med ett lyckorus efter att ha upplevt och sett hur varje individuellt barn utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Hur de plötsligt kan få på sig den där bråkiga fingervanten efter att ha kämpat i flera dagar. Eller att barnen berättar för sina föräldrar  hemma vid middagsbordet om biogas och hur viktigt det är att sopsortera. Högt och lågt även för våra barn. Att lära sig i det lilla, men även i det stora om hållbar utveckling. Magiskt!

Jag fick tillbaka medarbetarundersökningen härom veckan och nu tänker jag strunta i jante…jag blev så stolt över mig själv och det ledarskap och chefsskap som jag har byggt upp. Det har tagit mig någon vecka att landa i det och det var inte förrän igårkväll som jag faktiskt reflekterade ordentligt över vad jag har åstakommit under de här månaderna. Full pott i alla kategorier. Wow! Nu gäller det att hålla i och hålla ut, men först omhulda känslan av stolthet och att ge mig själv en liten extra klapp på axeln.

Hoppas du har haft en bra tisdag och kom ihåg att stanna upp ibland och ge dig själv en klapp på axeln…eller två.

Kram Jenny

Livet

Inslagen som ett paket!

Redan söndag kväll och ännu en helg är snart över. Tänk att helgerna går så fort förbi! Den här helgen har vi varit lika busy som tomtens nissar så här års. Men inte med att få allt klart med klappar och jul utan att få båten preppad för vinter, snö och stormbyar, men nu är den “inslagen som ett paket”. Det är synd att jag inte hade kameran framme.  Det hade varit en syn för er att se. Två varelser ingeggade av gyttja efter att ha krälat runt och “säkrat” både ställning och presenning. 🙂 Men nu borde “paketet” stå pall för de värsta av de värsta vinterstormar.

Gårdagen: efter en heldag i gyttjan var det riktigt skönt med en dusch! Och sen en pizza på vårt stammis hak här på Öster Mälarstrand, Bryggan Café och Bar. Resten av kvällen hängde vi i soffan framför brasan (läs YouTube brasa) och körde ett musikquiz med idel gamla godingar. Riktigt mysigt, jag älskar kvällar som dessa. Idag har vi gjort de sista justeringarna med båten för att sedan titta på Majas innebandymatch och avslutningsvis Millies dansuppvisning. What a day!

Någon träning har det inte blivit, men jag ska se till att inspirera er med två nya övningar lagom till andra advent. Kommande vecka har jag ambitionen att få till fem träningspass (morgonpass) varav två långre löppass. Fram tills nu har fem kilometer varit “vardagsdistansen”, nu vill jag öka den till sju kilometer för att sedan bli milen. Långpassen under förra våren låg på runt 1,5-2 mil och det är dit jag vill igen.

Nu är vi redo för upploppet inför julledigheten, jisses vad jag längtar!

Kram Jenny

Vår lilla söta Alv från fredagens pepparkakshusbak

Våra hoods på Öster Mälarstand

Gissa besvikelsen när de sa att de slutat med min favvo pizza, “Vildsvins salami med svamptryffel”. Men den här med italiensk salami, feffaroni och soltorkade tomater, gorgonzola var nääästan lika god.

Vi lämnade en nervös liten tjej backstage innan hennes dans uppvisning.

 

Familjeaktivitet Livet

Skidbackar och Afterski

Skidbackar och Afterski

Jag äääälskar sommar och sol, lata dagar på båten eller i en solstol under de vajande palmerna söderut. Men, ett par dagar bland skidbackar och med Afterski är inte så tokigt det heller. På annandagen styr vi Jeepen mot Gesunda för ett par dagar i en riktig klassisk timmerstuga. Precis en sån som både jag och Magnus spenderade många vintrar i under vår uppväxt. Dock inte tillsammans. Jag såg i och för sig mig i en något mer modern stuga med braskamin och panorama fönster med en vidunderlig utsikt. Medans Magnus ville uppleva hans barndomsdagar i timmerstugan igen…så jag vek mig. Vad gör man inte för kärleken liksom.

Det blir säkert jättemysigt och vi hoppas på mycket snö.

Efter nyår packar vi in oss i bilen igen, den här gången styr vi Jeepen mot Sälen och ett par mer “bekväma” dagar i Niklas och systerysters hus (de säger “stugan”, jag säger hus) i Sälen med både braskamin och spabad. Lyx. Så gissa om jag börjar längta till julledigheten. Det ska bli underbart med skidåkning och Afterski igen!

Sen kan det få bli vår.

Skidbackar och Afterski

Bild från förra året i Sälen.

Busy

Det är bråda dagar på jobbet nu för att hinna klart med alla deadlines. På fredag ska budgeten för 2019 vara låst och klar så jag bad om en date med en av våra ekonomer imorgon, jag känner mig inte helt säker i det nya systemet och då är det skönt med en kunnig person brevid. Busy busy busy två veckor till, SEN kan jag börja downshifta inför julen.

I morse smög jag ner till gymmet tiiiiidigt och sprang fem snabba kilometer innan jobbet vilket var jätteskönt. Aningen trött i ögat, men jag piggnade på mig rätt så snabbt när jag klev ut från porten och möttes av minusgraderna. Hua vad kallt det börjar bli nu.

Från och med nästa vecka så kommer jag att bjuda på två nya övningar i veckan fram tills jul (med bild). Har bett Magnus om hjälp, han brukar hitta på egensnickrade övningar till mig som jag sedan ser andra på gymmet ta efter. Roligt!

Nu har Liten tjatat hål i huvudet på mig medans jag har suttit här och skrivit till dig. Jag lovade nämligen att måla hennes naglar innan hon lägger sig, så det är väl hög tid att jag tar itu med det nu så vi kan få henne i säng sen. Själv ska jag ha tv kväll med de kärlekskranka bönderna och sen Grey´s.

Hoppas du har haft en skön onsdag.

Kram Jenny

Livet

Helgen

Lördag

Vilket väder helgen har bjudit på, aningen kalla grader, men sol! Älskart! Jag sprudlar av energi inombords när solen lyser från en klarblå himmel. Magnus och jag startade lördagen med ett träningspass som jag valde att spendera på löpbandet. 7 kilometers löpning varav 5 kilometer “vanlig löpning” och 2 kilometer intervaller. Skön start på helgen.

Sen tog vi oss ut till Torpet och vinterfixade båten, men den behöver fortfarande ytterligare ett till lager av presenning innan vi är helt klara vilket blir nästa lördags to-do.

Vi tog också en tur till Skultuna Messingsbruk och gick runt på julmarknaden en stund. Mysigt med lite extra julfeeling så här helgen innan första advent. När tjejerna hade fått middag i magarna smet Magnus och jag ner till vårt kvarters hak, Bryggans, dejtade och åt varsin galet god Högrevsburgare. Sen somnade jag i soffan (läs hemma), vilket jag också gjorde i fredags. Hm…romantic Jenny. Mina intensiva veckor tar ut sin rätt på helgen. Jag tycker inte att jag känner mig så trött, men så lägger jag mig i soffan och sen minns jag inget mer.

Helgen

Högrevsburgare med sötpotatispommes

Söndag

Idag tog vi en lång frukost och hoppade söndagsträningen som annars brukar stå på vårt schema på morgonen. Millie hade sin Hiphop klass efter lunch och då passade vi på att promenera ner till stan en sväng. Sen väntade 1 1/2 timme i friidrottshallen medans hon tränade friidrott, men då satt jag och Magnus och jobbade. Han ska köra ett pass med mina medarbetare imorgon eftermiddag och vi behövde göra klart upplägget och sätta körschemat inför morgondagen. Kommer att bli jättebra!

Nu ska Liten i säng och jag ska provsmaka en av våra nybakade lussekatter. Hoppas att du har haft en skön helg.

Kram Jenny

Helgen

Hur mycket gotte!?

Helgen

Millie konstaterade rätt så snabbt att det här var minsann inte den riktigta tomten. För han bor vid Gesundaberget på Tomteland!

 

Livet

En torsdag

Torsdag

November är nog en av de mest välfyllda jobbmånaderna på hösten med mycket som måste bli klart och förberedas. Jag har verkligen inte så mycket tid över till annat på veckodagarna, varken dagarna eller timmarna räcker till. Och på kvällarna är det skjutsningar och häng i tv soffan (ett häng som är högprioriterat). Samtidigt så känns det skönt att det är just november som sveper förbi fort eftersom det är den månaden på året som jag gillar allra minst. Vädermässigt. Grått, grått, grått…men idag spatserade jag på stan i solsken, det var både underbart och energigivande.

Min dag har bestått av två möten varpå det ena sträckte sig över större delen av dagen och sen var det bara att hoppa in i bilen och hämta Millie på fritids. Jag ser fram emot helgen och att få spendera den med familjen. Vi har haft två helger på raken där antingen Magnus eller jag har varit iväg så det ska bli skönt att vara samlade.

På lördag förmiddag ska vi paketera in båten inför vintern och tömma den på saker. Sen skulle jag vilja ta mig till julmarknaden på Skultuna Messingbruk och trosa runt. Såååå mysigt med julmarknader. Jag längtar tills jag får plocka fram ljusstakarna och sätta upp de nya julstjärnorna och börja göra jul här hemma. Jag har redan smygstartat med en knippe Hyacinter och en bordsgran…

Brukar du smygstarta eller väntar du tills 1:a advent?

Nu ska jag se till att sjuåringen kommer in i duschen så vi kan ta kväll. Hon är mitt uppe i att skapa en teckning till en av sina bästisar i skolan.

Kram Jenny

Att handla blommor på Torget på torsdagar har blivit en tradition. Idag blev det en knippe blåa Hyacinter.